Boerrigter: "Heb ze wel eens moeilijker gemaakt"

14 april 2013, 19:40

Uitgerekend één van de meest bekritiseerde Ajax-aanvallers van dit seizoen was zondag beslissend in de topper tegen PSV. Derk Boerrigter tekende in de slotfase, vlak nadat hij als invaller in de ploeg gekomen was, voor de 2-3 in Eindhoven.

Door die goal is een volgende landstitel ineens heel dichtbij voor Ajax, weet ook de doelpuntenmaker. "Superbelangrijk", noemt de aanvaller, die in de slotfase in de ploeg kwam voor Christian Poulsen, zijn treffer. "En lekker voor het vertrouwen."

Het doelpunt van Boerrigter kwam letterlijk uit de lucht vallen. Christian Eriksen speelde de bal vanaf de Ajax-helft hard en hoog naar voren, waarna Boerrigter profiteerde van geklungel van PSV'er Erik Pieters. "Toen die bal kwam, zette ik het op een lopen", zegt Boerrigter tegen onder meer FCUpdate.nl. "Ik won het qua snelheid van Pieters. Hij probeerde me daarna af te weren door in mijn weg te lopen, maar viel. Ik raakte hem niet aan, hij deed het zelf. En toen hij viel, zag ik dat Boy Waterman uit zijn doel gekomen was. Ik zag het gaatje in de hoek en dacht: 'daar prik ik hem in'."

Het was misschien het belangrijkste, maar zeker niet de mooiste goal uit zijn carrière. "Ik heb ze wel eens moeilijker gemaakt, ja", geeft de vleugelaanvaller lachend toe.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen