Manchester City ten koste van Chelsea naar finale

Ger
14 april 2013, 19:26

Manchester City heeft de eindstrijd van de FA Cup bereikt. De ploeg van coach Roberto Mancini was zondag op Stamford Bridge te sterk voor Chelsea: 1-2. In de finale neemt City het op tegen Wigan Athletic, dat zaterdag met 2-0 won van Milwall.

Samir Nasri bracht de bezoekers na 35 minuten op voorsprong. Vlak na rust verdubbelde Sergio Agüero de marge. Demba Ba bracht Chelsea een half uur voor tijd nog terug in de wedstrijd met een prachtige halve omhaal, maar verder kwamen de Londenaren niet. In de slotfase zag de arbitrage een schandalige overtreding van Agüero op David Luiz over het hoofd.

Door de zege lonkt toch nog een prijs voor de miljoenenformatie uit Manchester. In de Premier League kijkt City tegen een ruime achterstand aan op stadgenoot United.