Plet leidt Been naar gedeelde eerste plaats

13 april 2013, 21:58

Racing Genk heeft zich naast koploper Anderlecht genesteld in Play-Off I van de Belgische Pro League. De equipe van coach Mario Been boekte zaterdag een nipte thuiszege op SC Lokeren: 2-1. Glynor Plet hielp Genk over het dode punt.

Twee minuten nadat Been hem in de ploeg had gebracht, kopte Plet Genk op gelijke hoogte. Lokeren stond, terwijl het de onderliggende partij was, lang op 0-1 door een doelpunt van Benjamin Mokulu Tembe. Anele Ngcongca zette Genk vijf minuten voor tijd op 2-1. Hij scoorde nadat Plet een voorzet van Jelle Vossen had verlengd.

Genk heeft nu net als Anderlecht 35 punten. De ploeg van John van den Brom, nog zonder overwinning in deze play-offs, ontvangt zondag nog wel Club Brugge.

Onderin lijkt het ontslag van Foeke Booy Cercle Brugge goed te hebben gedaan. Met Lorenzo Staelens in de dug-out werd opnieuw van Beerschot gewonnen: 1-2. Beide teams hebben, met nog twee wedstrijden te spelen, zes punten. De verliezer van deze Play-Off III degradeert rechtstreeks, de winnaar mag nacompetitie spelen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!