Zomer baalt van onverwachte plek op de bank

13 april 2013, 12:07

Na de nederlaag tegen FC Groningen is sc Heerenveen-trainer Marco van Basten erop gebrand zondag de draad weer op te pakken, als de Friezen het opnemen tegen hekkensluiter Willem II. In de strijd om deelname aan de play-offs voor Europees voetbal is een zege gewenst.

Van Basten baalt van de afwezigheid van de geschorste Jeffrey Gouweleeuw. Op zijn plek in het hart van de verdediging kiest de oefenmeester waarschijnlijk voor de rechtsbenige Chris Kum. Dat betekent dat Ramon Zomer - tegen FC Groningen nog afwezig vanwege de geboorte van zijn dochter - opnieuw op de bank moet plaatsnemen. "Dat is wel het ideaalplaatje, maar het is niet zaligmakend. De twee in het centrum moeten complementair zijn en elkaar in verdedigend en aanvallend opzicht aanvullen. Zomer was niet verkeerd bezig, maar ik denk dat Kruiswijk een completere verdediger is", aldus Van Basten in het Friesch Dagblad.

Zomer laat zaterdag op zijn beurt weten te balen van zijn reserveplaats de voorbije weken. "Dat sta je wel even met je mond vol tanden", aldus Zomer in de Leeuwarder Courant. "In mijn ogen ben ik totaal vanuit het niets naast het elftal gezet. In de dagen erna heb ik met de pest in mijn lijf rondgelopen en ik heb er ook een paar nachten slecht van geslapen. Het was een grote teleurstelling. Ik voelde me in de aap gelogeerd, ja."

"Begrijp me goed: ik heb er geen moeite mee dat de trainer keuzes maakt. Dat is zijn taak. Ik heb ook geen kritiek op hem als persoon, alleen moeite met het moment."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen