Maaskant laat Letschert debuteren in Almelo

12 april 2013, 14:27   Bijgewerkt: 12 april 2013, 15:56

Het is een memorabele week in de prille carrière van Timo Letschert. De verdediger, die woensdag zijn handtekening zette onder zijn eerste profcontract, maakt komend weekend als basisspeler zijn debuut in het eerste elftal van FC Groningen.

Letschert speelt op de plek van de geschorste Virgil van Dijk, zegt coach Robert Maaskant op de site van FC Groningen. "Ik heb in de winterstop aangegeven minder te willen wisselen en daar hoort deze keuze bij. Anders ga je toch weer spelers in een andere positie neerzetten. Daarnaast heeft Letschert het heel goed gedaan in de beloften en maakt hij een uitstekende ontwikkeling door", aldus de oefenmeester.

Opvallend genoeg begon Letschert dit seizoen als aanvallende middenvelder. "Hij begon als hangende rechtsbuiten, maar we kwamen er al snel achter dat dat het niet zou worden. Via het middenveld is hij uiteindelijk achterin beland. Daar heeft hij ons verrast, heeft hij het fantastisch gedaan en dus zijn we daar mee verder gegaan. Hij is erg balvast en in de persoonlijke duels is hij stevig en doet hij het heel goed."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen