VVV loopt geld mis door vormcrisis Wildschut

Ger
10 april 2013, 11:21

VVV Venlo heeft Yanic Wildschut laten weten dat hij komende zomer mag vertrekken. De Limburgse club beseft dat een eventuele transfer geen financiële klapper zal opleveren. Het prijskaartje van de vleugelspeler (21) is dit seizoen flink omlaag gegaan.

Wildschut maakte in zijn eerste jaar bij VVV grote indruk, wat de belangstelling wekte van diverse clubs. SC Heerenveen bood grof geld voor de aanvaller, maar VVV verwees het bod naar de prullenbak. In zijn tweede seizoen in De Koel verzonk Wildschut echter in een diepe vormcrisis en ziet de club ettelijke miljoenen in rook opgaan.

"We vroegen 2,5 miljoen euro en 25 procent op een doorverkoop, Heerenveen was bereid tot twee miljoen te gaan. Dus zó gek was ons prijskaartje niet. Met de wetenschap van nu, hadden we ja moeten zeggen", zegt technisch directeur Hans Soentjens in VI. "Maar achteraf is het makkelijk praten. In de winter kregen we nog een concreet bod van Palermo, dat 1,2 miljoen voor hem wilde betalen. Vonden wij te laag."

Aangezien de jeugdinternational een contract tot medio 2014 heeft in Venlo, is de noodzaak er na dit seizoen wél om hem te verkopen. "Komende zomer mag hij vertrekken, dat heb ik met Yanic besproken", aldus Soentjens. "Maar niet voor een appel en een ei."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen