Advocaat: "Je mag blijkbaar geen emoties tonen"

6 april 2013, 09:48

PSV-trainer Dick Advocaat kent een moeizaam jaar in Eindhoven. De Kleine Generaal is niet tevreden met zijn selectie, moet nog flink aan de bak om kampioen te worden en heeft zelf niet de beste verstandhouding met de Nederlandse pers. Dat bleek ook vrijdag weer bij de persconferentie voorafgaand aan de uitwedstrijd bij hekkensluiter Willem II.

"We hebben een aantal centrale verdedigers en andere jongens in de selectie die dezelfde fouten blijven maken. Aangezien ze aan de top van hun kwaliteiten zitten, is dat niet meer te verbeteren", aldus Advocaat. "Ik heb op topniveau gewerkt, dus ik weet wat je op dat soort posities nodig hebt."

De oefenmeester baalt ervan dat hij wordt afgerekend op zijn eerlijkheid. "Ik probeer altijd te vertellen wat ik denk en voel, maar op een gegeven moment krijg ik dat op een verkeerde manier terug. Tegenwoordig mag je blijkbaar geen emoties meer tonen. Na de wedstrijd tegen Roda JC had ik er verschrikkelijk de pee in en dat laat ik na afloop dan zien en horen. Maar de volgende keer kom ik gewoon lachend naar jullie toe, want ik kan ook heel goed toneelspelen."

Tenslotte gaf Advocaat ook aan het gevoel te hebben het nooit goed te kunnen doen. "Als je zegt dat je naar PSV bent gekomen om kampioen te worden, is het ook weer niet goed. Achteraf gezien had ik beter kunnen zeggen: we worden vierde. Dan zouden we het fantastisch hebben gedaan. Al zou iedereen dan hebben gezegd dat ik me aan het verschuilen ben. Het negativisme viert hoogtij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen