Column: from Sidney with love

4 april 2013, 15:35

Daar zat hij dan, Sidney Schmeltz. In zijn auto, op weg naar Veendam. Voor de laatste keer, tot zijn vreugde. Want hij had het gehad met het noorden en wilde terug naar de 'wereld van de beschaving'. “Veendam is dying, maar ik ben happy. Love”, zei hij.

Om eerlijk te zijn, had ik tot vandaag nooit van Sidney Schmeltz gehoord. Een snel rondje leerde me dat hij 23 jaar is en in 2009 bij Willem II debuteerde in het betaald voetbal. Daar moest hij in 2010 vertrekken en via Almere City kwam hij in 2011 bij Sparta. Na één jaar vertrok hij weer uit Rotterdam en kwam hij dus bij Veendam.

En in Veendam baalde Schmeltz blijkbaar als een stekker. Van de club, van de reistijd, misschien van een combinatie van die twee. In ieder geval wilde hij weg en dus kwam het hem niet slecht uit dat de club failliet ging. Hij was happy, zei hij in het filmpje dat hij zelf uploadde via Keek. Niet slim, want alles wat een bekend persoon op een sociale netwerksite plaatst, wordt gezien. In dit geval plaatste twitteraar DuBlanqeBogarde, populair onder voetbalfans, het filmpje op zijn timeline. Niet veel later waren de woorden van Schmeltz overal op internet terug te lezen en te zien.

stadion Langeleegte

stadion Langeleegte

Ook faillissementen kunnen voor spelers gunstig uitpakken. Diverse spelers van bijvoorbeeld AGOVV vonden, nadat de club uit Apeldoorn failliet ging, onderdak bij een grotere club. Die jongens zijn er heus niet slechter van geworden. Niemand zei het hardop, maar sommige spelers zullen misschien net zo 'happy' zijn geweest als Schmeltz. En toen Juventus ooit wegens betrokkenheid bij een omkoopschandaal teruggezet werd naar de Serie B, maakte onder meer Zlatan Ibrahimovic van de gelegenheid gebruik om een lucratieve overstap naar een andere club af te dwingen. Niemand sprak er schande van, maar Ibrahimovic was ongetwijfeld 'happy'.

Zo gek is het dus niet dat Schmeltz niet rouwig is om het bankroet van SC Veendam. Maar beste Sidney, wees dan wel een vent. Plaats niet even later een tweede filmpje op hetzelfde Keek-account, waarin je nonchalant excuses maakt en beweert dat je SC Veendam een 'heel warm hart toedraagt'. Ten eerste gelooft niemand je en ten tweede maak je niet de indruk dat je je eigen woorden gelooft. Houd het gewoon bij 'Veendam is dying, maar ik ben happy. Love'. Dan ben je in ieder geval eerlijk.

Door: Roland Mather

Twitter: @rolandmather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen