Doek definitief gevallen voor SC Veendam

2 april 2013, 15:39   Bijgewerkt: 2 april 2013, 15:53

SC Veendam verdwijnt definitief uit het betaald voetbal. De reddingsactie van de afgelopen week heeft niet het bedrag opgeleverd dat nodig was om het hoofd boven water te kunnen houden. "Het is niet gelukt. Na 59 jaar geen betaald voetbal meer in Veendam. De Langeleegte huilt", meldt de Groningse club via Twitter.

SC Veendam werd ruim een week geleden door de bewindvoerder failliet verklaard. Onder aanvoering van Henk de Haan werd sindsdien van alles gedaan om de club alsnog te redden. Er werd onder meer een benefietconcert georganiseerd, maar het mocht allemaal niet baten. De club had tot dinsdagmiddag 16.00 uur om beroep aan te tekenen tegen het uitgesproken faillissement, maar kondigde ruim twintig minuten voor het verstrijken van die deadline aan dat het doek definitief gevallen is.

Nu SC Veendam definitief verdwijnt, verandert de stand in de Jupiler League ingrijpend. Alle wedstrijden van de Groningers dit seizoen worden als niet-gespeeld beschouwd, waardoor onder meer titelkandidaat MVV zes punten verliest. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen