Real Madrid morst op visite bij Loovens

30 maart 2013, 21:56

Real Madrid is er niet in geslaagd wat van de enorme achterstand op koploper FC Barcelona in La Liga af te halen. De titelverdediger kwam zaterdag op visite bij Real Zaragoza niet verder dan 1-1 en profiteerde daarmee niet van het gelijkspel van Barcelona eerder op de avond bij Celta de Vigo (2-2).

Bij Real Zaragoza had Glenn Loovens een basisplaats. De Nederlandse verdediger kwam met zijn team in de zesde minuut op 1-0. Antonio Apono stuurde met enig fortuin Rodri weg en zag zijn jonge clubgenoot succesvol afdrukken oog in oog met Real-keeper Diego Lopez.

Zeven minuten voor de rust kwam Real langszij. Cristiano Ronaldo schoof met links binnen in de korte hoek. Met het oog op de eerste ontmoeting met Galatasaray, woensdag in de kwartfinale van de Champions League, begonnen Sami Khedira, Mesut Özil en Angel Di Maria op de bank bij Real. Na een uur mochten ze wel alle drie invallen, maar ze konden het verschil niet maken.

Real Madrid heeft nu dertien punten achterstand op FC Barcelona. De tweede plek van De Koninklijke staat ondertussen op de tocht. Indien Atletico Madrid zondag thuis van Valencia wint, moet Real plaatsmaken voor de stadgenoot.