FIFA gaat zich buigen over klap Suarez

27 maart 2013, 16:15

Voor Luis Suarez krijgt de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Uruguay en Chili nog een staartje. De wereldvoetbalbond FIFA heeft laten weten dat het actie zal ondernemen naar aanleiding van een incident tussen de spits en tegenstander Gonzalo Jara. "We wachten de rapportage af, deze kan tot 24 uur na de wedstrijd binnenkomen. Op basis daarvan zullen we gepaste maatregelen nemen", aldus de voetbalbond.

Op televisiebeelden is duidelijk te zien dat Suarez in de slotfase van de wedstrijd een klap uitdeelt aan Jara. Het incident werd niet gezien door de scheidsrechter, maar op basis van tv-beelden én verklaringen van betrokkenen kan de FIFA de Uruguayaan alsnog een schorsing opleggen. Uruguay verloor de wedstrijd in Chili met 2-0.

Een eventuele schorsing voor Suarez zou Uruguay bijzonder slecht uitkomen, want de ploeg staat er niet goed voor in de WK-kwalificatie. Door de nederlaag in Chili is de nummer vier van het WK van 2010 gezakt naar plek zes in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep. De nummers één tot en met vier kwalificeren zich voor de mondiale titelstrijd, de nummer vijf moet een play-off spelen tegen een Aziatisch land.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen