Groep B: Balotelli redt zwijnende Italianen

26 maart 2013, 23:18   Bijgewerkt: 27 maart 2013, 01:21

Heel Italië rekende op veel doelpunten in de uitwedstrijd tegen Malta. Heel veel doelpunten, zelfs. De equipe van bondscoach Cesare Prandelli was echter bijzonder zuinig en scoorde via Mario Balotelli slechts twee keer: 0-2.

Balotelli opende na acht minuten uit een penalty de score en zorgde op slag van rust voor de 0-2. Tussendoor ontsnapte de vice-kampioen tot twee keer toe aan de gelijkmaker. Eerst keerde Gianluigi Buffon een strafschop van Michael Mifsud. Dezelfde Mifsud raakte later ook nog de lat.

Stanislav Manolev maakte zijn derde treffer voor Bulgarije in deze kwalificatiecyclus. De PSV'er, verhuurd aan Fulham, opende op bezoek bij Denemarken de score. Genoeg voor de winst was het niet: 1-1.

Matej Vydra kroonde zich tot de held van Tsjechië. Met twee doelpunten na rust had de 20-jarige aanvaller een groot aandeel in de zege in en op Armenië. Het werd 0-3 in Yerevan. Vydra opende in de 47ste minuut de score. Tien minuten voor tijd zorgde de speler van de Engelse tweedeklasser Watford voor de 0-2. Diep in blessuretijd legde invaller Daniel Kolar de eindstand vast. Bij Armenië stond Edgar Manucharyan (ex-Ajax) in de basis. Aras Özbiliz, een andere oud-Ajacied, viel in.

Italië gaat met dertien punten uit vijf duels aan kop in groep B. Bulgarije staat met drie punten minder, maar met een wedstrijd meer gespeeld tweede. Tsjechië en Denemarken staan derde en vierde, met respectievelijk acht en zes punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen