Japan laat in Jordanië WK-ticket liggen

26 maart 2013, 17:01   Bijgewerkt: 26 maart 2013, 17:40

Japan heeft verzuimd zich als eerste land te kwalificeren voor het WK 2014 in Brazilië. De Aziaten hadden dinsdag genoeg aan een gelijkspel in en tegen Jordanië, maar in hoofdstad Amman werd met 2-1 verloren.

Khalil Baniateyah en Ahmad Hayel Ibrahim zetten Jordanië binnen een uur op een 2-0 voorsprong. Via Shinji Kagawa kwamen de Japanners nog wel terug tot 2-1, maar de gedroomde gelijkmaker bleef uit. Daar kon invaller Mike Havenaar (Vitesse) niets aan veranderen. Yuki Otso (VVV Venlo) bleef op de bank bij Japan, dat nog wel heel dicht bij de 2-2 was: Yasuhito Endo miste vlak na de 2-1 een penalty.

Japan gaat ondanks het verlies ruim aan de leiding in groep B van de Aziatische zone. Het verschil met Jordanië, dat nu tweede staat, bedraagt zes punten.

In groep A vergrootten Oezbekistan en Zuid-Korea het verschil met de concurrentie. Oezbekistan won voor eigen publiek met 1-0 van Libanon, Zuid-Korea vloerde Qatar met 2-1. De Oezbeken leiden de poule met elf punten uit zes duels, de Koreanen hebben tien uit vijf. Iran is de nummer drie, met zeven punten uit vijf wedstrijden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen