"Spelers Veendam zitten er helemaal doorheen"

Ger
25 maart 2013, 15:30

Het faillissement van SC Veendam is hard aangekomen bij de selectie van de Groningse club. Ondanks de maandenlange dreiging van een bankroet handhaafde de ploeg zich keurig in de middenmoot van de Jupiler League. Op zeven competitieduels voor het einde van het seizoen moet de strijd toch gestaakt worden.

Twee weken geleden werd al uitstel van betaling aangevraagd waarna de kans op overleven bijzonder klein leek. Een groep geldschieters legde vervolgens nog enkele tonnen op tafel, maar dat bedrag was lang niet voldoende om Veendam overeind te houden. "De afgelopen dagen was er nog hoop dat de investeerders het benodigde geld in de club zouden pompen. Maar gisteren kregen we als selectie door dat het einde toch nabij was", zegt verdediger Niek Loohuis (26) tegen FCUpdate.nl.

Als over ruim een week het doek definitief valt voor Veendam, staat Loohuis met zijn collega's voor de opdracht om een nieuwe werkgever te vinden. "Je merkte de afgelopen periode al dat enkele spelers over clubs aan het praten waren. Ik hoop zelf uiteraard ook in het betaald voetbal actief te blijven. Maar dat zal geen eenvoudige klus zijn in deze financieel zware tijden. Bovendien ben ik al enige tijd geblesseerd, dus ik heb me niet in de kijker kunnen spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen