"Spelers Veendam zitten er helemaal doorheen"

"Spelers Veendam zitten er helemaal doorheen"

25 maart 2013 – Het faillissement van SC Veendam is hard aangekomen bij de selectie van de Groningse club. Ondanks de maandenlange dreiging van een bankroet handhaafde de ploeg zich keurig in de middenmoot van de Jupiler League. Op zeven competitieduels voor het einde van het seizoen moet de strijd toch gestaakt worden.

Twee weken geleden werd al uitstel van betaling aangevraagd waarna de kans op overleven bijzonder klein leek. Een groep geldschieters legde vervolgens nog enkele tonnen op tafel, maar dat bedrag was lang niet voldoende om Veendam overeind te houden. "De afgelopen dagen was er nog hoop dat de investeerders het benodigde geld in de club zouden pompen. Maar gisteren kregen we als selectie door dat het einde toch nabij was", zegt verdediger Niek Loohuis (26) tegen FCUpdate.nl.

"Sommige spelers zitten er door dit nieuws echt helemaal doorheen. Ik heb hier bijna 170 wedstrijden gespeeld, dus dit raakt ook mij enorm. Veendam is echt mijn club", aldus Loohuis. Tot het verstrijken van de beroepstermijn van acht dagen zou de equipe van coach Gert Heerkes in principe nog een duel kunnen spelen. "Daar heb ik een dubbel gevoel over", geeft de verdediger aan. "Voetballen is momenteel niet aan de orde. In het spelershome hangt een treurige stemming. Dit moeten we eerst verwerken."

"Aan de andere kant willen sommige jongens echter graag voetballen, want we zijn nog niet aan vakantie toe. Je wilt graag trainen en wedstrijden spelen", weet Loohuis. "Daarnaast zijn de prestaties dit seizoen heel behoorlijk. Dat is een groot compliment voor de technische staf. Ze hebben ons afgeschermd van de problemen waarmee de club had te maken. Sportief gezien is dit faillissement ook echt zonde. We hebben een prima ploeg en wilden dit seizoen graag op een mooie positie afsluiten."

Als over ruim een week het doek definitief valt voor Veendam, staat Loohuis met zijn collega's voor de opdracht om een nieuwe werkgever te vinden. "Je merkte de afgelopen periode al dat enkele spelers over clubs aan het praten waren. Ik hoop zelf uiteraard ook in het betaald voetbal actief te blijven. Maar dat zal geen eenvoudige klus zijn in deze financieel zware tijden. Bovendien ben ik al enige tijd geblesseerd, dus ik heb me niet in de kijker kunnen spelen."

gerelateerd