Bewindvoerder bevestigt: SC Veendam is failliet

25 maart 2013, 14:04   Bijgewerkt: 25 maart 2013, 14:30

Wat zich eerder vandaag al aankondigde, is nu definitief: SC Veendam is failliet. Gerard Breuker, de bewindvoerder van de Groningse eerstedivisionist, bevestigde maandag op een drukbezochte persconferentie dat het doek gevallen is.

SC Veendam is de vierde club in drie jaar die om financiële redenen verdwijnt uit het betaald voetbal. HFC Haarlem, RBC Roosendaal en AGOVV overkwam hetzelfde.

Veendam kampte al geruime tijd met financiële problemen. Toen dit weekend bleek dat er niet voldoende geld bij elkaar gebracht kon worden, was een faillissement onafwendbaar. Twee weken geleden vroeg de club al uitstel van betaling aan. Nu de rekeningen definitief niet betaald kunnen worden, houdt de club op te bestaan. Dat kwam voor Breuker niet als een verrassing. "Ik zag al snel dat het niet meer goed zou komen. Ik trof eigenlijk al een failliete club aan", laat de bewindvoerder weten.

Overigens sluit de bewindvoerder niet uit dat SC Veendam een doorstart kan maken bij de amateurs. De mogelijkheden om bijvoorbeeld te gaan spelen in de Topklasse, het hoogste amateurniveau, zullen de komende periode onderzocht worden.

SC Veendam werd in 1894 opgericht onder de naam Look Out. In 1954 trad de club toe tot het betaald voetbal. In de jaren '80 speelde het twee jaar in de Eredivisie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen