Groep D: Hongarije en Roemenië schieten niets op

22 maart 2013, 23:14   Bijgewerkt: 22 maart 2013, 23:29

Hongarije en Roemenië zijn vrijdag in de strijd om de tweede plaats in WK-kwalificatiegroep D, achter het Nederlands elftal, weinig opgeschoten met een punt. Beide landen hielden elkaar in Boedapest op 2-2.

Hongarije zal het meest balen van de remise, want het thuisland leek met Roda JC Kerkrade-speler Tamas Kadar in de basis met 2-1 te gaan winnen. Vanaf de stip zorgde oud-PSV'er Balazs Dzsudzsak in de 71ste minuut voor de 2-1. Maar in blessuretijd bepaalde Alexsandru Chipciu de eindscore op 2-2. Via Vilmos Vanczak en de Roemeense vedette Adrian Mutu (penalty) was het 1-1 geworden.

Hongarije en Roemenië delen de tweede plaats. Beide landen hebben na vijf duels tien punten, vijf minder dan de nog foutloze koploper Oranje. Het Nederlands elftal nam in de Amsterdam ArenA pas na rust afstand van Estland (3-0).

Turkije is de lachende derde. Dat team won met 0-2 bij Andorra en kwam daardoor op zes punten, waarmee het nog een klein beetje hoop mag hebben. Selcuk Inan en Burak Yilmaz, beide ploeggenoot van Wesley Sneijder bij Galatasaray, maakten in het laatste kwartier van de eerste helft het verschil met de voetbaldwerg.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen