Groep E: Sigurdsson op schot, Noren verliezen

22 maart 2013, 23:15   Bijgewerkt: 23 maart 2013, 00:23

IJsland mag nog altijd hopen op deelname aan het WK 2014 in Brazilië. Vrijdag wonnen de Noord-Europeanen dankzij Gylfi Sigurdsson met 1-2 op bezoek bij Slovenië. De spits van Tottenham Hotspur scoorde twee keer.

Sigurdsson maakte in de 55ste minuut gelijk met een prachtige vrije trap. 23 minuten later zorgde hij op aangeven van Eidur Gudjohnsen voor de 1-2. Milivoje Novakovic had de Slovenen na ruim een half uur op voorsprong gezet.

Bij IJsland vormden Ajacied Kolbeinn Sigthórsson en Alfred Finnbogason van SC Heerenveen de voorhoede. Aan de kant van het thuisland stond VVV Venlo-speler Aleksandar Radosavljevic in de basis, PSV'er Tim Matavz viel in.

IJsland neemt door de zege de tweede plaats in groep E over van Noorwegen, dat met 0-1 verloor van Albanië. De Albanezen houden hierdoor gelijke tred met IJsland. Beide landen hebben negen punten, twee meer dan de Noren. Zwitserland, dat zaterdag Cyprus bezoekt, gaat met tien punten aan de leiding.

Albanië stapte in Oslo met een 0-1 zege van het veld door een doelpunt van Hamdi Salihi in de 67ste minuut. Dat kon de Noor Markus Henriksen (AZ) niet voorkomen. De Nederlander Kevin Blom hanteerde overigens de fluit in het Ullevaal Stadion.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen