Moisander: "Ajax moet leren scherpte te behouden"

Ger
17 maart 2013, 22:30   Bijgewerkt: 18 maart 2013, 13:02

Voor Niklas Moisander was het zondag in Alkmaar een plezierig weerzien met zijn oud-werkgever AZ. De verdediger boekte met zijn huidige club Ajax een belangrijke 2-3 overwinning. Door de driepunter blijft de landskampioen met nog zeven duels te gaan de belangrijkste titelkandidaat in de Eredivisie.

Die fout maakte Ajax opnieuw nadat De Jong de voorsprong had vergroot tot 1-3. Jozy Altidore profiteerde van onoplettendheid in de Amsterdamse defensie en verschalkte doelman Kenneth Vermeer. "Na ons derde doelpunt dachten we: 'dat komt wel goed'. We hadden echter scherp moeten blijven en de wedstrijd zien te beslissen. In plaats daarvan brachten we onszelf opnieuw in de problemen", beseft Moisander. "Dat moet deze ploeg nog leren. Het was wel goed om te zien iedereen in de slotfase bezig was om het duel te winnen."

Voor Moisander vormde het duel een terugkeer op het oude nest. Tot afgelopen zomer was hij bij AZ nog de leider van de achterhoede. Zonder de Finse international presteren de Alkmaarders dit seizoen in de competitie teleurstellend. "Hun selectie is nog steeds prima, maar de puzzelstukjes vallen dit seizoen vreemd genoeg niet op de juiste plaats. Ik hoop dat ze in hun kwaliteiten blijven geloven, want ze hebben gewoon goede spelers. Als ze echter gaan twijfelen, zullen ze nog een lastig slot van het seizoen tegemoet gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen