Ajax weer op eerste plaats na moeizame zege

Ger
17 maart 2013, 16:23   Bijgewerkt: 17 maart 2013, 16:43

Ajax heeft de koppositie in de Eredivisie weer overgenomen van PSV. De titelhouder bracht zondag de Noord-Hollandse derby op het veld van AZ tot een goed einde. In een vermakelijke wedstrijd werd het 2-3.

Met AZ als opponent had Ajax op papier een lastige klus te klaren. De Alkmaarders waren, alle competities meegerekend, vijf duels ongeslagen tegen de hoofdstedelingen. Geen andere Nederlandse club had een dergelijke reeks staan tegen Ajax. Vorige maand stuntte AZ nog in de halve finale van de beker met een ruime zege in de ArenA (0-3). In de competitie draait het elftal van Gertjan Verbeek echter stroef. De nacompetitiestreep is gevaarlijk dichtbij.

Ondanks de achterstand speelde AZ allerminst een verloren partij. Vooral buitenspeler Roy Beerens ontpopte zich met diverse uitstekende acties tot een plaag voor de defensie van de Amsterdammers. Via Markus Henriksen had de thuisploeg het scoreformulier kunnen bereiken, maar na een hoekschop tikte hij de bal te zacht in. De middenvelder was daarna de aangever bij een kans van Steven Berghuis, die het speeltuig jammerlijk naast het doel kopte.

Door een trefzekere uithaal van Jozy Altidore kreeg het thuispubliek echter alsnog een spannend laatste kwartier voorgeschoteld. Ondanks een hectische slotfase wist AZ geen derde doelpunt te maken. Ajax had via spelmaker Christian Eriksen de beste kans om de provinciegenoot nog eens pijn te doen. Zijn prachtige stift werd in extremis uit het doel geranseld door Esteban. Het kon de Deen na afloop ongetwijfeld weinig schelen. Voor Ajax tellen in deze fase alleen de punten. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen