Dortmund vijf keer trefzeker tegen SC Freiburg

Ger
16 maart 2013, 17:39   Bijgewerkt: 16 maart 2013, 18:01

Borussia Dortmund heeft het thuisduel met subtopper SC Freiburg zaterdag in een klinkende zege omgezet: 5-1. De thuisploeg scoorde in de slotfase van de eerste helft drie keer in amper vijf minuten. Daarmee boog de kwartfinalist van de Champions League een achterstand van 0-1 om in een voorsprong van 3-1.

Robert Lewandowski en Nuri Sahin waren allebei goed voor twee doelpunten. Invaller Leonardo Bittencourt nam de 5-1 van de thuisclub voor zijn rekening. Ondanks de ruime winst moet er een wonder gebeuren wil Dortmund de titel in de Bundesliga prolongeren. De nummer van de twee van de ranglijst staat liefst zeventien punten achter op Bayern München. De koploper heeft bovendien nog een duel tegoed.

Bij Hamburger SV, dat op eigen veld met 0-1 verloor van degradatiekandidaat FC Augsburg, moest Rafael van der Vaart tijdens de warming-up afhaken met maag- en darmklachten. Jeffrey Bruma kon in de verdediging van de thuisploeg de nederlaag niet voorkomen. De van langdurig blessureleed herstelde Paul Verhaegh viel na een uur in bij Augsburg.

Schalke 04 bleek nog allerminst hersteld van de uitschakeling door Galatasaray afgelopen dinsdag in de Champions League. De volksclub uit Gelsenkirchen verloor met 3-0 bij 1.FC Nürnberg. Markus Feulner, Alexander Esswein en Mike Frantz kwamen tot scoren voor de thuisploeg. Klaas-Jan Huntelaar ontbrak door een knieblessure nog bij Schalke.

Vanaf de bank zag Eljero Elia zijn ploeg Werder Bremen op eigen veld tegen hekkensluiter spVgg Greuther Fürth met 2-2 gelijk spelen. Invaller Aaron Hunt benutte twee keer een strafschop voor de thuisploeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen