Hooiveld: "Van Persie is beter dan Suarez"

16 maart 2013, 12:59

Niet Luis Suarez, maar Robin van Persie verdient deze jaargang de titel van beste speler van de Premier League. Dat is althans de mening van Southampton-verdediger Jos Hooiveld, die het zaterdag met zijn ploeg opneemt tegen het Liverpool van de Uruguayaan.

"Ik kan me voorstellen dat mensen niet op Suarez zullen stemmen. Hij roept gemengde gevoelens op", aldus Hooiveld tegen de Britse krant The Mirror. "Suarez zijn manier van spelen is niet altijd de netste. Hij balanceert altijd een beetje op het randje. De Nederlanders zijn altijd erg vriendelijk, zoals Van Persie en ik."

"Ik heb vandaag op Van Persie gestemd. Ik heb nog niet tegen Suarez gespeeld. Misschien was ik een beetje chauvinistisch omdat Van Persie een Nederlander is. Ik kan mijn stem niet meer wijzigen, ook al maakt Suarez een hattrick."

Toch kan de 29-jarige verdediger ook leven met een eventuele verkiezing van Suarez. "Ik volg hem al sinds hij voor FC Groningen speelde. Hij heeft zich geweldig ontwikkeld en is een complete speler. Ik hou van zijn instelling."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen