Popov: "In Nederland geen rood voor spugen"

Popov: "In Nederland geen rood voor spugen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

12 maart 2013 – Goran Popov is nog altijd verbaasd over het feit dat hij onlangs een rode kaart kreeg wegens spugen. De Macedoniër werd in het duel van zijn club West Bromwich Albion tegen Tottenham van het veld gestuurd nadat hij een klodder spuug in de richting van tegenstander Kyle Walker stuurde. Het leverde hem drie duels schorsing op.

Popov accepteerde die schorsing en bood onlangs zijn excuses aan voor zijn gedrag, maar blijft zijn vraagtekens zetten achter de straf. "Ik wil geen excuses aanvoeren, maar ik was wel verbaasd dat ik voor zoiets een rode kaart kreeg. Ik spuugde voor me uit, niet richting de speler. Dat zou ik nooit doen", citeert Sky Sports de verdediger.

De oud-speler van SC Heerenveen, tot de zomer gehuurd van Dinamo Kiev, denkt dat Engeland het enige land is waar voor een dergelijk vergrijp rood getrokken wordt. "Als ik dit in Nederland of Oekraïne zou doen, zou ik geen rode kaart krijgen", denkt hij.

De schorsing van Popov zit er inmiddels op. Hij maakte zaterdag zijn rentree.

Reacties

gerelateerd