Velthuizen: "Niet gaan denken dat we topteam zijn"

11 maart 2013, 11:30

De strijd om het kampioenschap van Nederland gaat in de laatste acht wedstrijden van het seizoen tussen Ajax, PSV, Feyenoord en....Vitesse. Nu de Arnhemmers in deze fase van het seizoen slechts drie punten achter koploper Ajax staan, kan niemand meer om ze heen. Ook doelman Piet Velthuizen gelooft in de titelkansen van zijn ploeg. "Maar als we één keer verliezen, zijn we weg", waarschuwt hij.

Het begint al bijna normaal te worden. Weer stapte Vitesse zondag in de Grolsch Veste (0-1) na een topwedstrijd als winnaar van het veld af. Net zoals eerder dit seizoen twee keer tegen Ajax (0-2 en 3-2), één keer tegen PSV (1-2) en één keer tegen Feyenoord (1-0). “Het liefst spelen we iedere week een topwedstrijd”, lacht keeper en oer-Vitessenaar Velthuizen in gesprek met FCUpdate.nl. “Maar een overwinning tegen een topclub levert geen extra punten op, je krijgt er gewoon drie.”

En dus is de wedstrijd van komende week tegen ADO Den Haag weer minstens zo belangrijk als deze tegen FC Twente, bedoelt Velthuizen. Zeker omdat Vitesse nu tot de grote jongens behoort. En wil het een grote jongen blijven, dan moet het ook tegen mindere tegenstanders de winst pakken. Want daar ging het voor de winterstop nogal eens mis. Omdat tegen teams als Heracles Almelo, VVV Venlo, RKC, Heerenveen en AZ punten verloren werden, staat Vitesse nu niet bovenaan maar 'slechts' vierde.

Genoeg kwaliteit om een gooi te doen naar de titel, stelt hij. “Ons doel is een plek bij de eerste vier. Als we vierde worden mogen we dus tevreden zijn, maar we willen het hoogste. We mogen nu niet zeggen: 'ach, het is wel goed zo'. We hebben honger.”

En dus zit er voor Vitesse maar één ding op, weet Velthuizen. "We moeten blijven winnen. De club heeft dit seizoen op alle fronten een grote stap voorwaarts gezet, ook met het nieuwe trainingscomplex dat we nu tot onze beschikking hebben. Alle mogelijkheden zijn er om te presteren. Wij moeten het nu op het veld laten zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen