Fer: "Moest het plezier in voetbal terugkrijgen"

10 maart 2013, 22:19

Weer lukte het FC Twente zondag niet om een wedstrijd te winnen. In de Grolsch Veste verloren de Tukkers met 0-1 van Vitesse, waardoor het laatste restje hoop op de titel of een Champions League-ticket vervlogen is. Toch heerste er na het laatste fluitsignaal een ander gevoel dan na de eerdere wedstrijden dit jaar, die ook niet gewonnen werden. Tegen Vitesse toonde FC Twente eindelijk tekenen van herstel. Ook Leroy Fer begint, na zijn om merkwaardige redenen mislukte transfer naar Everton, weer zichzelf te worden. “Nu moet de rust terugkeren bij de club.”

Het heeft even geduurd, geeft Fer toe. Sinds eind januari zijn transfer naar Everton afketste, was de middenvelder wekenlang geen schim van zichzelf. Van smaakmaker binnen de selectie en bepalende middenvelder op het veld leek hij een dood vogeltje geworden, eentje die met de ziel onder zijn arm zijn duels speelde. Zijn mislukte overstap naar de Premier League was hem niet in de koude kleren gaan zitten.

Fer lijkt hiermee te doelen op de negatieve publiciteit rond zijn persoon die naar buiten kwam toen de transfer naar Everton rond leek. Hoewel hij geen details wil geven, geeft de middenvelder toe dat het hem aardig wat moeite heeft gekost om de hele kwestie af te sluiten. “Ik moest het plezier in het voetbal terugkrijgen. Wanneer dat lukte? Goede vraag. Dat is geleidelijk gegaan, denk ik. Inmiddels is dat wel gelukt en voetbal ik weer wat beter, al zit ik nog steeds niet op mijn oude niveau.”

Klap nummer drie volgde deze week, toen sterkhouder Douglas om disciplinaire redenen door coach Alfred Schreuder uit de selectie gezet werd. Wéér rommelde het, wéér was het onrustig. “Je denkt wel even: 'wat gebeurt er nu?'”, zegt Fer over de tijdelijke verbanning van de verdediger. De middenvelder erkent dat de schorsing van Douglas wellicht een soort waarschuwing naar de rest van de selectie was. Vanaf nu, vindt Fer ook, moet alles wijken voor het voetbal.

Het enige waar FC Twente nu naar snakt, is rust en een overwinning. Fer lacht als een boer met kiespijn als hij er door een regionale journaliste op wordt gewezen dat de laatste overwinning van zijn club dateert van half januari, op een oefentoernooi in de winterstop op Gran Canaria. “Ik ben bijna vergeten hoe winnen voelt”, verzucht hij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen