United en Chelsea op herhaling in FA Cup

10 maart 2013, 19:39   Bijgewerkt: 10 maart 2013, 20:02

Het FA Cup-duel tussen Manchester United en Chelsea heeft zondag geen winnaar opgeleverd. In Manchester eindigde de bekerwedstrijd in 2-2. Een herhalingswedstrijd op Stamford Bridge moet daardoor de beslissing brengen.

De Mancunians leken een eenvoudige avond tegemoet te gaan toen zij al na elf minuten op een comfortabele 2-0-voorsprong kwamen. De in de basis gestartte Javier Hernández (met het hoofd) en Wayne Rooney (uit een vrije trap) betaalden het vertrouwen van trainer Sir Alex Ferguson al vroeg terug.

Langzaam maar zeker kwam Chelsea echter beter in de wedstrijd. In de tweede helft leidde dat uiteindelijk tot de schitterende aansluitingstreffer van Eden Hazard. Ferguson bracht vervolgens Van Persie voor Hernández, maar de Nederlander kon niet voorkomen dat de Londenaren uiteindelijk langszij kwamen. De Braziliaan Ramires tekende met een schuiver voor de gelijkmaker en de eindstand.