Strootman: "PSV te passief en niet slim genoeg"

Ger
10 maart 2013, 00:05   Bijgewerkt: 10 maart 2013, 03:07

PSV schoot zichzelf zaterdagavond in het Abe Lenstra Stadion lelijk in de voet. Door een 2-1 nederlaag tegen SC Heerenveen dreigt de Eindhovense titelkandidaat deze speelronde de koppositie te verliezen aan eerste achtervolger Ajax. Het slechte resultaat kwam niet geheel uit de lucht vallen. Van de acht competitieduels in 2013 wist PSV de helft niet in winst om te zetten.

"Heerenveen zette vanaf de eerste minuut druk en daar kwamen we aanvankelijk niet onderuit. We hadden het slimmer moeten aanpakken", zegt Strootman tegenover FCUpdate.nl. "Ik denk niet dat het met de instelling heeft te maken. Zeker in deze fase van het seizoen beseft iedereen dat de punten zeer belangrijk zijn. Maar we hebben het gewoon in de eerste helft laten liggen. We waren te passief en hadden veel te weinig balbezit."

De Oranje-international denkt niet dat PSV te maken heeft met kampioensstress. "De druk is weliswaar groot, maar daarom ben ik ook naar Eindhoven gekomen. Ik wil prijzen pakken", aldus Strootman. "Iedereen is nu teleurgesteld, maar we hebben nog voldoende wedstrijden te gaan. We moeten nu door. We zeggen zelf dat we kampioen moeten worden. Die ambitie moeten we de resterende weken van het seizoen onderstrepen met resultaten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen