Anderlecht als 'kampioen' naar play-offs

9 maart 2013, 22:15

Het Anderlecht van John van den Brom begint definitief als nummer één aan de kampioenspoule van de Belgische Pro League. De Brusselse club won zaterdag met 1-0 van KV Mechelen, getraind door Harm van Veldhoven, terwijl concurrent Zulte-Waregem in eigen huis met 1-2 verloor van Club Brugge.

Tom De Sutter kopte in de 55ste minuut het enige doelpunt binnen. Bij Anderlecht stond Bram Nuytinck in de basis, Demy de Zeeuw viel in. Tegengoals van Carlos Bacca en Eidur Gudjohnsen werden Zulte-Waregem fataal tegen Club Brugge. Daar kon een late treffer van Olafur Ingi Skulason niets meer aan veranderen. Bij de bezoekers uit Brugge stond Ryan Donk zoals vertrouwd in de basis.

Mario Been boekte met Racing Genk een nipte thuiszege op AA Gent. Bennard Yao Kumordz en Julien Gorius bogen in het laatste half uur een 1-2 achterstand om in een 3-2 overwinning. Genk, met Glynor Plet als invaller, was al zeker van een plek in de play-offs om de landstitel. Daarin komen de Limburgers, naast Anderlecht en Zulte-Waregem, ook Club Brugge, Standard Luik en SC Lokeren tegen.

Foeke Booy kan met Cercle Brugge niet meer van de onderste plaats afkomen, na een 1-3 thuisnederlaag tegen Bergen. Cercle Brugge strijdt met Beerschot in een play-off tegen degradatie. De verliezer daalt rechtstreeks af naar de tweede klasse, de winnaar speelt nacompetitie met drie tweedivisionisten.

De overige acht teams, de nummers zeven tot en met veertien, gaan play-offs voor een Europees ticket spelen. Volgende week is de laatste speelronde in de reguliere competitie, maar daarin staat in principe niets meer op het spel.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen