Ibrahimovic wijst Paris SG opnieuw de weg

9 maart 2013, 18:55   Bijgewerkt: 9 maart 2013, 22:54

Zlatan Ibrahimovic heeft zijn klasse nog maar eens onderstreept. Met twee treffers behoedde de Zweedse topspits Paris Saint Germain zaterdag hoogstpersoonlijk voor een thuisnederlaag tegen laagvlieger AS Nancy: 2-1.

In het eigen Parc des Princes stond Paris SG, met Gregory van der Wiel in de basis, bij rust met 0-1 achter. Benjamin Moukannjo kopte Nancy in twee instanties op voorsprong. In het tweede bedrijf stond Ibrahimovic op.

Na een uur tekende de oud-Ajacied voor de gelijkmaker en drie minuten later zorgde hij voor de 2-1. Hij scoorde na een perfecte lange bal van Marco Verratti. Inmiddels heeft Ibrahimovic al 24 doelpunten gemaakt in de Ligue 1.

Op de ranglijst gaat Paris SG met 57 punten aan de leiding. Het gat naar naaste belager Olympique Lyon bedraagt vijf punten. Lyon speelt zondag nog wel de topper tegen Olympique Marseille, dat met 49 punten de derde plaats bezet.