Paris Saint Germain houdt stand tegen Valencia

6 maart 2013, 22:37   Bijgewerkt: 6 maart 2013, 23:28

Zonder zijn vedette Zlatan Ibrahimovic is Paris Saint Germain er in geslaagd om de kwartfinale van de Champions League te bereiken. In de return tegen Valencia kreeg de kapitaalkrachtige club uit Parijs, die de heenwedstrijd in Spanje met 1-2 gewonnen had, het even benauwd toen het vlak na rust met 0-1 achter kwam, maar een doelpunt van Ezequiel Lavezzi zorgde voor opluchting.

Heel Parijs greep drie weken geleden gefrustreerd naar het hoofd. Het zag er allemaal zo mooi uit toen Paris Saint Germain met 0-2 voor kwam bij Valencia. Een plek in de kwartfinale van de Champions League leek al zo goed als zeker, tot de blessuretijd aanbrak. Dat Adil Rami er 1-2 van maakte was nog niet zo erg, maar wel wat er daarna gebeurde. Want Zlatan Ibrahimovic, de grote ster van de ploeg uit Parijs, kreeg rood. Het leverde hem een schorsing van twee wedstrijden op.

De eerste van die twee duels schorsing zat Ibrahimovic woensdag uit, in de return tegen Valencia. En dus moest PSG de klus zonder zijn superster zien te klaren.

Die klus leek na de 1-2 zege in Spanje niet zo ingewikkeld, maar Paris Saint Germain bleek zonder Ibrahimovic weinig waard. Het speelde inspiratieloos en had geluk dat Valencia voor rust ook nog niet echt leek te geloven in een goed resultaat. Het leidde tot een suffe eerste helft, met 0-0 als even logische als terechte ruststand als gevolg.

Bij Paris Saint Germain speelde Gregory van der Wiel een uur mee. De rechtsback begon op de bank, maar kwam al vroeg in de wedstrijd in de ploeg als vervanger van de geblesseerde Christophe Jallet. David Beckham, sinds januari ook in dienst van het Franse sterrenensemble, werd door coach Carlo Ancelotti op de bank gehouden.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen