Manchester City vergroot degradatiezorgen Villa

4 maart 2013, 22:55

De problemen van Aston Villa worden met de week groter. Op bezoek bij regerend landskampioen Manchester City kon de formatie uit Birmingham maandag niet voor een stunt zorgen, waardoor het voorlopig onder de rode degradatiestreep blijft.

Heel slecht speelde Aston Villa niet tegen Manchester City en een goed resultaat leek ook tot de mogelijkheden te behoren, maar één defensieve blunder bleek beslissend. Verdediger Ciaran Clark treuzelde te lang en leverde de bal in bij Man City-spits Edin Dzeko, die Carlos Tevez bediende. De Argentijn omspeelde doelman Brad Guzan en tekende vlak voor het rust voor het, achteraf gezien, enige doelpunt van de wedstrijd.

Na rust deed Aston Villa er alles aan om nog een puntje te pakken, maar het slotoffensief bracht City zelden echt in de problemen. De punten gingen naar de landskampioen, die hierdoor steviger op de tweede plaats staat. De achterstand op koploper Manchester United blijft echter aanzienlijk, namelijk twaalf punten. Aston Villa blijft achttiende en heeft alleen Reading en Queens Park Rangers onder zich.

Bij Villa ontbrak de geblesseerde Ron Vlaar nog altijd. Twee andere spelers met een verleden in de Eredivisie, Brett Holman en Karim El Ahmadi, vielen na rust in.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen