Volendam speelt gelijk, periodetitel De Graafschap

Volendam speelt gelijk, periodetitel De Graafschap

4 maart 2013 – De Graafschap is winnaar geworden van de derde periode in de Jupiler League. De ploeg uit Doetinchem kwam maandag niet in actie, maar zag de enig overgebleven concurrent FC Volendam niet verder komen dan 1-1 tegen FC Den Bosch.

FC Volendam moest met minimaal drie doelpunten verschil winnen van Den Bosch om de periodetitel nog af te snoepen van De Graafschap. In de inhaalwedstrijd tegen Den Bosch zat dat er eigenlijk geen moment in. De Volendammers kwamen via Michiel Kramer nog wel op voorsprong, maar een minuut later maakte Jeffrey Vlug gelijk. In het laatste uur van de wedstrijden vielen geen goals meer de bejubelen.

In Friesland liep SC Cambuur tegen een verrassende nederlaag aan. De ploeg uit Leeuwarden verloor, ondanks een 1-0 voorsprong, met 1-3 van SC Veendam. Door het verlies haakt SC Cambuur voorlopig af in de strijd om de bovenste plaatsen.

In de onderste regionen van de ranglijst won FC Emmen de belangrijke wedstrijd tegen Excelsior met 3-1. Excelsior blijft hierdoor voorlaatste, FC Emmen klimt ten koste van Almere City FC naar de veertiende plek. Ruud ter Heide scoorde twee keer voor Emmen. Almere City ging met 1-0 onderuit bij middenmoter Fortuna Sittard.

gerelateerd