Van Hanegem misselijk van 'triest gedrag' Ajax

4 maart 2013, 08:20

Willem van Hanegem heeft geen goed woord over voor de beslissing van Ajax-trainer Frank de Boer om een B-team op te stellen in de bekerwedstrijd tegen AZ. Zonder een handvol vaste basiskrachten verloren de Amsterdammers afgelopen woensdag met 0-3, waardoor PSV en laagvlieger AZ begin mei de bekerfinale spelen.

"Zo gaan we dus om met ons bekertoernooi. Wat een triest gedoe is dat toch. Je staat in de halve finale, dan wil je toch die prijs pakken? Dat is toch het wezen van de sport?", moppert Van Hanegem in zijn wekelijkse column in AD Sportwereld.

De voormalig international herkent een zorgwekkend patroon bij eredivisieclubs. "Over de Europa League deden ze bij PSV en FC Twente minnetjes en over de KNVB-beker halen ze bij Ajax hun schouders op. Ik vind dat zeer verontrustende signalen waar ik als sportman grote moeite mee heb. Wat voor gevoel geef je daarmee je jonge supporters? Het idee dat sport het moet hebben van berekenen, doseren en kiezen voor waar het geld te halen is? Ik word daar echt misselijk van."

"En helaas won Ajax zaterdag van FC Twente. Normaal gesproken gun ik ze dat van harte, ze waren immers veruit de betere ploeg in Enschede. Maar ik vrees dat ze nu denken een goede keus gemaakt te hebben door die wedstrijd tegen AZ weg te geven. Konden ze lekker fris aan de start verschijnen tegen FC Twente. Schei toch uit", vervolgt Van Hanegem, die zelfs het woord 'competitievervalsing' in de mond neemt. "Het ergst vind ik het nog dat het gedrag zoals van Ajax je reinste competitievervalsing is. Straks heeft AZ er baat bij om PSV in de competitie te laten winnen. Nou, daar kunnen we in de rest van Europa mee voor de dag komen zeg, proficiat allemaal."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen