Fenerbahçe verliest stadsderby, eigen goal Kuyt

Ger
3 maart 2013, 20:19   Bijgewerkt: 3 maart 2013, 21:12

Mede door een eigen doelpunt van Dirk Kuyt heeft Fenerbahçe zondag de stadsderby bij Besiktas met 3-2 verloren. De Oranje-international kopte de bal vlak voor rust achter zijn eigen doelman Volkan Demirel. Kuyt bezorgde de thuisploeg daarmee onbedoeld de 1-1.

Mamadou Niang zette Besiktas na ruim een uur spelen vervolgens op 2-1. Fenerbahçe kwam echter snel weer op gelijke hoogte. Moussa Sow, die ook al de openingsgoal voor zijn rekening had genomen, scoorde opnieuw. Diep in blessuretijd werd Olcay Sahan met de 3-2 de held van het thuispubliek.

Galatasaray, dat zaterdag niet verder kwam dan 0-0 bij Eskisehirspor, gaat na 24 wedstrijden aan kop met 47 punten. Besiktas nam de tweede plaats over van Fenerbahçe en naderde de club van Wesley Sneijder tot op vijf punten. Fenerbahçe staat nu derde met veertig punten.