Pellè is blij dat niet alle ballen meer naar Pellè gaan

3 maart 2013, 17:00

Feyenoord bewees zondag tegen NEC dat het een volgende stap gezet heeft in zijn ontwikkeling. Het won de lastige uitwedstrijd niet alleen eenvoudig (0-3), maar liet in de eerste helft ook uitstekend voetbal zien. De ploeg heeft een nieuwe manier van spelen gevonden. Het is niet langer een kwestie van 'alle ballen op Pellè', tot tevredenheid van de Italiaan zelf. "Daar zijn we veel te goed voor."

Feyenoord draaide voor de winterstop vooral om één persoon. Graziano Pellè was niet alleen topscorer, maar ook aanspeelpunt. Vaak werd de Italiaan door de lucht aangespeeld, waarna hij er iets goeds mee moest doen zodat teamgenoten konden aansluiten. Dat leverde veel punten op, maar maakte de ploeg ook voorspelbaar. Als een tegenstander Pellè in de tas had of de aanvoer naar de Italiaan af wist te sluiten, zoals bijvoorbeeld Ajax vlak na de winterstop, had Feyenoord het zwaar.

Pellè vond het prachtig om te zien hoe die goal ontstond. “We werken tijdens trainingen heel hard om beter te worden en beter te voetballen. Ik ben heel blij dat we nu in een wedstrijd hebben laten zien, waar we op het trainingsveld veel tijd in steken”, zegt hij tegen FCUpdate.nl.

De Italiaan is blij dat niet langer alle ballen naar hem gaan. “Soms speelden we te vaak de lange bal. Dat kan nog steeds, maar we zijn zo goed dat we ook op andere manieren kunnen en moeten aanvallen. Het is belangrijk om daar aan te werken, want met alleen lange ballen wordt ons spel voorspelbaar. We hebben zo veel kwaliteit in de ploeg, dat we ook over de grond tegenstanders kapot kunnen spelen. Onze eerste helft tegen NEC was eigenlijk bijna perfect, zo willen we het doen.”

Omdat Feyenoord ondanks het wat mindere spel achterin weinig weg gaf in de tweede helft, werd het duel in Nijmegen niet meer spannend. Boëtius maakte er in de slotfase zelfs 0-3 van, waardoor Feyenoord er weer drie punten én een dosis zelfvertrouwen bij heeft. “We wisten dat we moesten winnen, omdat PSV en Ajax zaterdag al gewonnen hadden”, zegt Pellè. “We kunnen nu weer naar boven kijken.”

Bang dat Feyenoord de komende weken zal bezwijken onder de druk van een mogelijke titel, is Pellè niet. “Absoluut niet. Tegen PSV móesten we winnen, anders was het afgelopen geweest. Toen hebben we laten zien dat we de druk aankunnen. En vandaag weer, want we wisten dat Ajax en PSV al gewonnen hadden. Weinig mensen hadden, denk ik, verwacht dat we hier met 0-3 zouden winnen. De resultaten tegen PSV en NEC bewijzen dat we ook op mentaal vlak steeds sterker worden.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen