Dortmund wint simpel, Huntelaar scoort voor Schalke

2 maart 2013, 17:24

Borussia Dortmund blijft voorlopig de nummer twee van de Duitse competitie. De regerend landskampioen verstevigde zijn tweede plek, ver achter koploper Bayern München, door zaterdag met 3-1 te winnen van Hannover 96. Schalke 04 won mede dankzij één doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar met 1-4 bij VfL Wolfsburg.

Robert Lewandowski was de gevierde man bij Dortmund. In de week dat bekend werd dat de Pool zijn tot medio 2014 lopende contract niet gaat verlengen, zette hij zijn ploeg met twee doelpunten op het juiste spoor. Julian Schieber tekende voor het derde Dortmund-doelpunt, tussendoor deed Mohammed Abdellaoue wat terug.

In de subtop deed Schalke 04 goede zaken. De ploeg uit Gelsenkirchen won met 1-4 bij VfL Wolfsburg. Julian Draxler scoorde twee keer voor Schalke, in de slotfase pikte ook Klaas-Jan Huntelaar zijn doelpuntje mee. Bas Dost, zijn Nederlandse collega in de spits bij tegenstander VfL Wolfsburg, kwam niet tot scoren. Schalke 04 klimt door de knappe overwinning in Wolfsburg naar de vijfde plaats in de Duitse Bundesliga.

Hamburger SV stelde thuis teleur tegen SpVgg Greuther Fürth. Met Rafael van der Vaart in de basis kwam het niet verder dan 1-1 tegen de hekkensluiter. FC Augsburg, dat ook tegen degradatie vecht, beleefde een onverwacht succes tegen Werder Bremen. De nummer zestien won met 0-1 van de ploeg van invaller Eljero Elia.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen