KNVB baalt van 'mogelijk aantrekkelijke nederlaag' AZ

28 februari 2013, 15:48

De KNVB erkent dat door de bekerfinale tussen PSV en AZ een merkwaardige situatie kan ontstaan. Op 20 april treffen beide teams elkaar in de competitie en het zou voor AZ gunstiger kunnen zijn om PSV dan te laten winnen, omdat de Alkmaarders sowieso Europa in gaan als de ploeg uit Eindhoven bij de eerste twee eindigt.

De reglementen schrijven voor dat een verliezend bekerfinalist een Europa League-ticket krijgt als de bekerwinnaar zich geplaatst heeft voor de Champions League. In de praktijk betekent dat dus dat AZ Europa in gaat als PSV eerste of tweede wordt. Om die reden kan het voor AZ aantrekkelijk zijn om PSV het onderlinge competitieduel te 'laten winnen'. De KNVB erkent dat en legt de schuld voor het ontstane probleem bij de UEFA. De Nederlandse bond wil namelijk al enige tijd af van de regel dat een Europees ticket doorschuift naar een verliezend bekerfinalist, maar de UEFA niet.

beker

beker

Lees hier alles over de gevolgen van de verrassende finaleplaats van AZ in de KNVB Beker voor de verdeling van de zes beschikbare Europese tickets in de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen