Ajax likt wonden na rampweek: "Druk nu heel groot"

28 februari 2013, 07:15   Bijgewerkt: 28 februari 2013, 07:54

Een week geleden deed Ajax nog mee om drie prijzen, maar door twee daarvan kan inmiddels een dikke streep. Na de Europese uitschakeling tegen Steaua Boekarest eindigde het nationale bekertoernooi woensdag met een 0-3 nederlaag tegen AZ. "We missen de absolute wil om te scoren", concludeert verdediger Niklas Moisander.

Veel slechter kunnen zeven dagen niet verlopen. Eerst na strafschoppen verliezen van Steaua, dan thuis in de competitie punten morsen tegen ADO Den Haag (1-1) en vervolgens uitgeschakeld worden in de beker. Het was een week om heel snel te vergeten voor Ajax, weet Moisander. "Of ik me zorgen maak? Natuurlijk. Als je als Ajax zijnde drie duels op rij niet wint, moet je je zorgen maken", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

"Iedereen heeft er vertrouwen in dat het gaat komen, want er zit echt genoeg voetbal in deze ploeg", vervolgt de 27-jarige Fin. "Maar dat we nu uitgeschakeld zijn in twee competities, was natuurlijk niet de bedoeling. Dat is een hele grote teleurstelling, voor iedereen."

Ook de uitschakeling in de beker noemt Moisander een grote domper. Want het feit dat Ajax met een soort B-team speelde tegen AZ, betekent volgens de verdediger niet dat Ajax geen waarde hechtte aan het toernooi. "We wilden heel graag naar de finale. Maar dit zijn hele drukke weken voor ons, dus het is goed om wat te rouleren. De trainer hoopte dat we met frisse benen in de ploeg voor meer gevaar konden zorgen tegen AZ. De jongens die van de bank kwamen, moesten het tegen AZ laten zien."

"Of deze wedstrijd bewijst dat het verschil tussen de A- en B-ploeg groot is? Dat weet ik niet. De afgelopen wedstrijden speelden we wel met de vaste elf, maar toen lukte het ook niet", mijmert de Fin, die zich beseft dat er voor Ajax nu nog maar één ding op zit om het seizoen te redden. "We moeten kampioen worden. Twee prijzen zijn weg, de belangrijkste kunnen we nog halen. De druk is nu heel groot, ook op de wedstrijd van zaterdag tegen FC Twente. Maar misschien maakt dat ons wel scherper."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen