Locadia schiet PSV met drie goals naar finale

Ger
27 februari 2013, 20:35   Bijgewerkt: 27 februari 2013, 21:03

PSV blijft in de race om zich dit seizoen te verzekeren van de dubbel. De koploper van de Eredivisie plaatste zich woensdagavond voor de eindstrijd van de KNVB Beker. Door drie doelpunten van Jürgen Locadia werd de halve finale bij PEC Zwolle ruim gewonnen: 0-3.

Trainer Dick Advocaat had aanvankelijk Tim Matavz in de spits willen laten beginnen bij PSV. De Sloveen kon wegens griep echter niet in actie komen in het uitverkochte IJsseldeltastadion. Jeremain Lens, ook vaak in de punt van de aanval spelend, was door een schorsing deze keer geen bruikbaar alternatief. Zodoende mocht Locadia, die amper 24 uur eerder nog een helft had meegedaan bij Jong PSV, op het kunstgras aan de aftrap verschijnen.

Ook bij de 0-2 fungeerde Wijnaldum als aangever, waarna Locadia voor de koele afronding zorgde. PEC Zwolle, dat de Eindhovenaren vorige maand in de competitie nog op een 1-3 nederlaag trakteerde, bleek niet nog eens tot een stunt in staat. Mateusz Klich, een huurling van VfL Wolfsburg, tekende voor het meest dreigende moment. Het schot van de Poolse middenvelder vloog via de bovenkant van de lat over het doel.

PSV staat op donderdag 9 mei om 18.00 uur in de eindstrijd van het bekertoernooi tegenover de winnaar van de andere halve finale tussen Ajax en AZ. Vorig seizoen won de Brabantse club het evenement, na een 3-0 zege in de Rotterdamse Kuip op Heracles Almelo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen