De Guzman hoopt bij Swansea te blijven

De Guzman hoopt bij Swansea te blijven

26 februari 2013 – Jonathan de Guzman wordt dit seizoen door Swansea City gehuurd van het Spaanse Vilarreal. De Oranje-international kan bij de Premier League-club rekenen op een basisplek en won met Swansea zondag bovendien de League Cup door in de finale van het bekertoernooi vierdeklasser Bradford City met 5-0 te verslaan.

De geboren Canadees geniet van de samenwerking met trainer Michael Laudrup, die een belangrijke rol voor hem heeft weggelegd in het vlotte combinatiespel van de Welshe club. Zowel club als speler hopen zodoende ook na de zomer met elkaar verder te kunnen. "Mocht het aan de orde komen, dan zal ik aandachtig luisteren. Het is echter niet alleen aan mij, er zijn meerdere partijen betrokken. Maar iedereen weet dat ik gelukkig ben hier", aldus De Guzman tegen de BBC. "Winnen maakt het nog plezieriger om deel uit te maken van deze ploeg."

De 25-jarige De Guzman werd anderhalf jaar geleden door Vilarreal voor acht miljoen euro overgenomen van Real Mallorca. De Spanjaarden degradeerden echter een jaar later, waarna de middenvelder op huurbasis naar Swansea trok. Komende zomer loopt zijn huurcontract echter af en omdat De Guzman een doorlopend contract heeft in Spanje lijkt de kans groot dat die hem niet zonder slag of stoot zullen laten gaan.

Zijn eerste grote prijs laat De Guzman zich echter niet meer afpakken. "Dit is een van de mooiste momenten van mijn carrière. Het voelt geweldig hier deel van uit te mogen maken en te winnen op Wembley."

gerelateerd