Sneijder leidt comeback Galatasaray fraai in

Jw
25 februari 2013, 21:01

Wesley Sneijder is maandagavond belangrijk geweest voor Galatasaray. De nieuwe sterspeler van de Turken maakte op wonderschone wijze zijn eerste doelpunt en leidde daarmee de comeback in tegen Orduspor. Galatasaray stond met 2-0 achter, maar na de goal van Sneijder liep de koploper van de Süper Lig uit naar een 4-2 zege.

Het was een waar spektakelstuk in de Türk Telekom Arena. Orduspor, een laagvlieger uit de Turkse competitie, kwam op voorsprong zonder dat het daar ook maar iets voor hoefde te doen. Gala-doelman Fernando Muslera schoot de bal vol tegen de rug van teamgenoot Selcuk Inan aan, waarna de bal met een fraaie boog in het eigen doel belandde. Een hilarisch eigen doelpunt van de middenvelder, dat Muslera zich mocht aanrekenen.

Orduspor breidde de voorsprong uit via Bogdan Stancu, die een penalty verzilverde. Galatasaray knokte zich na rust terug. Wesley Sneijder speelde op zijn favoriete positie, kort achter de twee spitsen Yilmaz en Drogba. In de 58ste minuut luidde de aanvoerder van Oranje hoogstpersoonlijk de comeback in. Vlak buiten het strafschopgebied krulde hij de bal op prachtige wijze in de bovenhoek. Galatasaray had weer hoop en Burak Yilmaz, die midweeks in de Champions League tegen Schalke 04 ook al scoorde, maakte de gelijkmaker. De trefzekere Turk zette Galatasaray amper een minuut later ook op voorsprong.

Inan kon weinig doen aan zijn eigen doelpunt, maar maakte die in de slotfase wel goed door voor de 4-2 te zorgen. Galatasaray heeft door de zege op Orduspor weer een voorsprong van zes punten te pakken op Fenerbahçe.