Spanje
0 – 0
Duitsland

Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Wissel was om meer controle te krijgen"

"Wissel was om meer controle te krijgen"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

25 februari 2013 – Eén van de meest opvallende momenten van de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV vond plaats in de rust. Trainer Dick Advocaat van PSV besloot halverwege het duel zijn spits Tim Matavz te wisselen en te vervangen door Orlando Engelaar. En dat terwijl PSV op dat moment met 0-1 voor stond, mede door een fraaie assist van Matavz.

De wissel pakte dramatisch uit, want direct na rust kwam Feyenoord op 1-1 en daarna kwam PSV geen moment meer in de wedstrijd. De vraag waarom Advocaat zijn spits in de rust wisselde voor Engelaar, hield de gemoederen na afloop na ook flink bezig.

Kevin Strootman, de aanvoerder van PSV, snapt de redenen van Advocaat voor de wissel wel. "We zaten, ondanks de voorsprong, niet echt in de wedstrijd. We stonden voor, maar dat kwam door één moment. Op het middenveld hadden we geen controle en met de inbreng van Orlando wilde de trainer daar verandering in brengen", zegt hij tegen FCUpdate.nl. Dat mislukte, maar Strootman wil de schuld voor de nederlaag niet bij die wissel leggen. "We waren gewoon niet goed genoeg, klaar. Dat je zo'n wedstrijd verliest, komt niet door één wissel. Iedereen moet eens goed in de spiegel kijken."

Ook het feit dat PSV het zondag in de Kuip zonder Mark van Bommel moest stellen, wil Strootman niet als excuus aanvoeren. "Natuurlijk mis je hem in dit soort duels. Hij heeft veel ervaring en heeft al vaak in de Kuip gespeeld én gewonnen. Maar we moeten ook zonder hem kunnen winnen. Zoals ik net al zei, we waren gewoon niet goed genoeg." Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd