De Guzman helpt Swansea aan League Cup

De Guzman helpt Swansea aan League Cup

24 februari 2013 – Ze hebben er ruim honderd jaar op moeten wachten, maar Swansea City heeft zijn eerste grote prijs in het Engelse profvoetbal te pakken. De ploeg uit Wales schreef zondag op Wembley de League Cup op zijn naam door Bradford City kansloos te laten. De vierdeklasser werd met 5-0 verslagen.

Bradford City stuntte eerder in het toernooi met zeges op onder meer Wigan Athletic, Arsenal en Aston Villa, maar kon tegen Swansea City geen vuist maken. Al in de zestiende minuut werd het 0-1. Nathan Dyer gleed voorbij de tweede paal binnen, nadat Bradford-keeper Matt Duke maar half ingreep op een schot van Michu. Op slag van rust scoorde de Spaanse goalgetter zelf (0-2).

Kort na de doelwissel werd het nog erger voor Bradford City. Dyer maakte er 0-3 van na een mooi uitgespeelde aanval. Elf minuten later voerde Jonathan De Guzman de score op tot 0-4. De Nederlandse middenvelder benutte een zelf verdiende penalty na een overtreding van doelman Duke, die daarvoor een rode kaart kreeg. Dyer had de strafschop ook graag willen nemen om zijn hattrick te voltooien, maar dat mocht niet. Toen hij twintig minuten later werd gewisseld, was hij er nog steeds kwaad om. Vanaf de kant zag hij De Guzman in de slotfase de eindscore op 0-5 bepalen.

De fans van Bradford City verwerkten het pak slaag goed. Toen hun team vlak voor tijd de eerste hoekschop kreeg, werd dat gevierd alsof de beker was gewonnen. Bij Swansea bleven Michel Vorm en Kemy Agustien op de bank, Dwight Tiendalli viel in.

gerelateerd