Robben belangrijk bij zege Bayern

23 februari 2013, 17:24   Bijgewerkt: 23 februari 2013, 18:03

Bayern München heeft zaterdag een klein feestje gemaakt van het jubileum van trainer Jupp Heynckes. De koploper was voor eigen publiek veel te sterk voor Werder Bremen (6-1). Arjen Robben bekroonde zijn terugkeer in de basisformatie met de openingstreffer.

Heynckes kon tijdens zijn 1000e wedstrijd in de Bundesliga als trainer en speler rustig achterover leunen. Bayern München leidde na 52 minuten al met 4-0, dankzij treffers van Robben, Javi Martinez, Mario Gomez en een eigen doelpunt van Gebre Selassie.

Franck Ribéry en Gomez tekenden voor 5-1 en 6-1, nadat Kevin de Bruyne voor Werder had gescoord. Bremen speelde in de tweede helft met 10 man, na een rode kaart voor Sebastian Prödl.

Bayern München speelde nog niet eens in de sterkste formatie. Basisspelers Mario Mandzukic, Toni Kroos, Thomas Müller, David Alaba en Bastian Schweinsteiger mochten even bijkomen van hun inspanningen van afgelopen week tegen Arsenal in de Champions League.

Bayern München koestert inmiddels een voorsprong van 18 punten op naaste belager Borussia Dortmund, dat zondag tegen Borussia Mönchengladbach voetbalt.

Rafael van der Vaart scoorde net als vorige week voor Hamburger SV. Hij benutte een strafschop in de uitwedstrijd bij Hannover 96, dat na de gelijkmaker van de Nederlander (1-1) genadeloos toesloeg: 5-1. Bas Dost speelde met VfL Wolfsburg gelijk bij FSV Mainz 05 (1-1). Hij mocht drie minuten voor het einde naar de kant.