Manchester United naar kwartfinale in FA Cup

Ger
18 februari 2013, 22:59   Bijgewerkt: 18 februari 2013, 23:15

Manchester United heeft de kwartfinales van het prestigieuze toernooi om de FA Cup bereikt. De koploper van de Premier League was maandagavond voor eigen publiek nipt te sterk voor Reading FC: 2-1.

Voor United scoorden Nani en Javier Hernández in de tweede helft. Jobi McAnuff tekende in de 81ste minuut voor de aansluitingstreffer, maar de gelijkmaker bleef daarna uit. Manager Alex Ferguson liet de thuisploeg niet in de sterkste opstelling aantreden. Door de afwezigheid van enkele vaste krachten mocht verdediger Alexander Büttner de volledige wedstrijd spelen.

Robin van Persie begon bij United op de bank. De international van het Nederlands elftal viel na 64 minuten in voor Ashley Young. In de volgende ronde wacht de winnaar van het treffen tussen Middlesbrough en Chelsea. Dat duel is volgende week woensdag.