Basisplaats lonkt voor Overtoom bij AZ

7 februari 2013, 21:12

De kans is groot dat Willie Overtoom zondag in de basis start bij AZ. De Alkmaarse ploeg mist in het duel met Feyenoord de geschorste Viktor Elm, die in het laatste competitieduel met FC Groningen (1-0 verlies) tegen een rode kaart opliep. Trainer Gertjan Verbeek gaf donderdag aan voor een voetballend middenveld te zullen kiezen.

"Ik ga uit van voetbal en niet van fysieke kracht", aldus Verbeek, die verder niet te spreken was over de rode kaart die arbiter Dennis Higler uitdeelde aan de Zweed. "Met al die codes die de KNVB tegenwoordig hanteert, heeft het weinig zin in beroep te gaan. Zaterdag stonden er twee ploegen in het veld die puur voor het voetbal kozen. Als je dan zeven gele en twee rode kaarten nodig hebt, kun je je afvragen of deze arbiter de juiste man is om leiding te geven. Jonge scheidsrechters zijn vaak onzeker en verstoppen zich achter regeltjes."

Elm werd door de KNVB voor twee duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Verbeek besloot het schikkingsvoorstel voor de middenvelder afgelopen week te accepteren.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen