Seip: "Stiekeme counter en dan 1-0 winnen"

Seip: "Stiekeme counter en dan 1-0 winnen"

7 februari 2013 – Marcel Seip keert komend weekend terug op het oude nest. Met zijn huidige club VVV Venlo staat de verdediger in het Abe Lenstra Stadion tegenover SC Heerenveen, de ploeg waarvoor hij tussen 2001 en 2006 bijna honderd wedstrijden speelde.

De 30-jarige Seip hoopt zijn oude club pijn te kunnen doen, zegt hij op de website van de Friezen. Hij weet op welke manier dat zou kunnen lukken. "Heerenveen draait niet, maar de fans verwachten wel dat ze van VVV winnen. We moeten zo lang stand zien te houden dat het publiek zich tegen de ploeg keert en de spelers van Heerenveen gefrustreerd raken. Als dat lukt, zijn we op de juiste weg en moeten we profiteren. Het zou mooi zijn om dan vanuit een stiekeme counter de wedstrijd te beslissen."

De druk ligt vooral bij de thuisploeg, vindt Seip. "SC Heerenveen speelt thuis en moet winnen. Voor ons geldt dat niet. VVV Venlo is gewend om in de kelder van de eredivisie te spelen. In een goed seizoen eindigt VVV als veertiende of vijftiende. Zelfs deelname aan de play-offs wordt hier nog als een acceptabel resultaat beschouwd. Heerenveen is niet gewend naar onderen te kijken en dat zorgt voor extra druk."

Eerder dit seizoen, in Venlo, speelden VVV en SC Heerenveen 1-1 gelijk. "Dat was misschien wel de saaiste wedstrijd van ons van het hele seizoen", vindt Seip.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 21 februari 2020

  2. donderdag 20 februari 2020