Vitesse
0 – 0
Feyenoord

Put: "Scheids wilde ons niet in de finale"

Put: "Scheids wilde ons niet in de finale"

7 februari 2013 – De Belgische trainer Paul Put boekte woensdag het grootste succes uit zijn carrière. Met de nationale ploeg van Burkina Faso bereikte de trainer zeer verrassend de finale van de Afrika Cup. Zijn land was na strafschoppen te sterk voor Ghana (1-1).

Ondanks de euforie was Put na de wedstrijd zeer kritisch over de arbitrage. Zo kreeg Ghana opvallend gemakkelijk een penalty en werd Burkina Faso-vedette Jonathan Pitriopa met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. Hij kreeg deze tweede gele kaart omdat hij een fopduik zou hebben gemaakt, maar op tv-beelden was te zien dat Pitroipi wel degelijk gehaakt werd en dus een penalty had moeten krijgen.

"Ik ben zeer gelukkig, hoewel de beste speler zonder meer de scheidsrechter was", citeert Sporza de cynische Put. "Hij was de ster en haalde een erg hoog niveau."

"Het lag er dik op dat hij ons liever niet in de finale wilde: die penalty tegen ons, die twee gele kaarten voor Pitroipa", vervolgt de 56-jarige Belg, die het optreden van de scheidsrechter in de rust gebruikte om zijn spelers extra te motiveren. "In de rust zei ik mijn spelers dat we de scheidsrechter niet nodig hadden om ons te plaatsen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 8 december 2019

  2. zaterdag 7 december 2019