Blind: "Stijgende lijn blijven doortrekken"

7 februari 2013, 10:49

De carrière van Daley Blind is dit seizoen in een stroomversnelling terechtgekomen. In de zomer vonden veel mensen hem nog te licht voor Ajax, maar inmiddels is hij een vaste waarde in Amsterdam én speler van het Nederlands elftal. Tegen Italië maakte de zoon van oud-international Danny Blind zijn debuut in de nationale ploeg.

Zijn debuutwedstrijd verliep prima, zegt Blind op de site van Sport-Promotion. Last van extra spanning had hij niet. "Vooraf misschien wel een klein beetje, maar toen ik het veld opkwam, was dat verdwenen. Ik heb gewoon proberen te genieten en mijn best gedaan. Het ging wel lekker, ja, alleen is het jammer dat de Italianen in de slotfase nog tegenscoorden en wijzelf vóór die goal de wedstrijd niet al beslist hadden."

Met zijn debuut in Oranje is de definitieve doorbraak van Blind (22) eigenlijk compleet. Zijn ontwikkeling dit seizoen verbaast eigenlijk iedereen, maar zelf is hij minder verrast. "Ik heb eigenlijk altijd vertrouwen in mezelf gehouden. Er is in mijn spel ook een constante stijgende lijn zichtbaar. En die lijn wil ik blijven doortrekken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen