Buffon: "Het is een groeiproces"

7 februari 2013, 09:56

Gianluigi Buffon sluit zich volledig aan bij de analyse van Riccardo Montolivo van de oefenwedstrijd tussen Oranje en Italië (woensdag, 1-1). De Italianen werden lang overrompeld mede omdat de juiste instelling ontbrak, vinden ze.

"Het lijdt geen twijfel dat we meer karakter moeten tonen. We hebben veel jonge spelers, dus het is een groeiproces", zei Buffon na afloop in de Amsterdam ArenA tegen Italiaanse media. "Vanaf nu tot de Confederations Cup en het WK zullen meer tests volgen, dus de jonge spelers hebben de tijd om te leren."

Italië had lang weinig te vertellen tegen Oranje. Pas in de slotfase kwamen ze aan voetballen toe en dat leverde de late gelijkmaker op. Daarvoor hield Buffon de viervoudig wereldkampioen op de been met een aantal goede reddingen.

"Als je tegen Nederland speelt, weet je dat je onder druk kan komen te staan", vervolgde Buffon. "Daardoor lijkt het alsof je niet alles geeft, maar in werkelijkheid loerden we op de counter. Een wedstrijd duurt negentig minuten en dus kunnen er periodes zijn waarin je niet de baas bent. Aan de andere kant, Oranje heeft toen veel energie verbruikt zonder verder uit te lopen. Daarvan hebben wij geprofiteerd."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen