Standard-bestuur besluit: "Bolat speelt niet meer"

4 februari 2013, 11:10

Sinan Bolat is door de clubleiding van Standard Luik buiten spel gezet. De doelman is inmiddels volledig hersteld van een zware knieblessure die hem ruim een half jaar aan de kant hield, maar kan een rentree in de wedstrijdselectie vergeten.

Ook dit weekend, in de topper tegen Anderlecht (2-2), ontbrak de naam van Bolat op het wedstrijdformulier. Dat zal de komende maanden zo blijven, stelt technisch directeur Jean-François De Sart van Standard Luik in een korte reactie tegenover Sporza. "Bolat speelt dit seizoen niet meer. Dat is een beslissing van het bestuur."

Bolat werkte een deel van zijn hersteltraject af bij Fulham. De verwachting was dat de keeper in januari over zou stappen naar de Engelse club, maar een transfer bleef uit. Het contract van de 24-jarige Bolat bij Standard Luik loopt na dit seizoen af.

Bolat is in Nederland vooral bekend door zijn doelpunt tegen AZ in de groepsfase van de Champions League. Op 9 december 2009 maakte hij met het hoofd de 1-1, waardoor Standard ten koste van de Alkmaarders verder bekerde in Europa.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen